Wil je gemiddeld zijn?

Eerlijk gezegd, ik niet. Wie heeft er ooit van gedroomd om gemiddeld te zijn? Zeker in een huidige maatschappij waar het gemiddelde niet zo heel florissant is.

Ik ben gek op de superhelden films van Marvel. Beeld je eens in dat Thanos (een machtige en sterke buitenaardse, voor de niet ingewijden) de Aarde wil veroveren en we moeten het doen met de gemiddelde mens.

Geen Iron Man, geen Captain America, geen Hulk, niet de atletische vermogens van Spiderman en zeker niet de goddelijke kracht van Thor.

Nee, in deze hypothetische film moet je het doen met de gemiddelde Nederlander. Dat houd in dat onze superheld overgewicht heeft (50% van de volwassenen), te weinig beweegt (ook ongeveer 50%) en 1,5 dagdoseringen aan medicatie neemt (de jong volwassenen trekken dit gemiddelde nog naar beneden en gaat alleen maar omhoog met leeftijd).

In plaats van een uren durend epos uitgesmeerd over 2 films, wordt het denk ik een korte film van 5 minuten (inclusief intro en aftiteling).

Naar mijn idee leven we in een wereld waarin het goed is als je voldoet aan het gemiddelde. Maar ik word persoonlijk niet zo blij als ik naar het gemiddelde kijk.

Natuurlijk hoeven we niet allemaal de vermogens van een superheld te hebben. Maar je hoeft ook niet het gemiddelde te accepteren. Gemiddeld genomen hebben behoorlijk wat mensen ergens last van.

Dat is een werkelijkheid die jij niet hoeft te accepteren of te tolereren. Doe je het wel, dan zal dat waarschijnlijk je uitkomst zijn.

Om los te breken van het gemiddelde zal je in ieder geval iets anders moeten doen dan de gemiddelde Nederlander.

Op welke manier kan je nu een stapje voorwaarts zetten met bijvoorbeeld je voeding of beweging? Of zijn er misschien andere zaken die je gezondheid een boost kunnen geven?

Mijn geheime wapen is uiteraard de ademhaling. Wat mij betreft de ideale manier om op een natuurlijke manier je immuunsysteem te boosten, uithoudingsvermogen te verbeteren, te ontstressen, ontstekingen te remmen en wat al niet meer.

Misschien komt er in aanvulling op de Avengers ooit nog een superhelden team van adem specialisten. Met Wim Hof is Ice Man er al en Stig Severinsen zou een goede Aquaman zijn. En met een Tibetaanse monnik thuis in Tummo heb je ook een Human Torch.

Zoals ik al zei, je hoeft niet de vermogens van een superheld te hebben. Maar hopelijk wil jij wel losbreken van het gemiddelde.