Eerst geloven, dan zien

Nee, ik heb geen fout gemaakt. Je leest het goed. Eerst geloven, dan pas zien.

Natuurlijk is het gezegde: eerst zien, dan geloven. Maar eigenlijk is dat de wereld op zijn kop.

Wat jij denkt dat de waarheid is, is ook hetgeen wat je zal zien. En niet andersom.

Als jij denkt dat je iets niet kunt, dan zul je gelijk krijgen. Als je denkt dat je het wel kunt, zal je ook gelijk krijgen.

Hoeveel mensen beginnen ergens niet aan, omdat ze denken dat het voor hun geen zin heeft? Of omdat ze denken dat ze het niet kunnen, om wat voor redenen dan ook. En omdat je gelooft dat je het niet kunt, zul je ook nooit het gewenste resultaat zien.

Als je wel gelooft dat je iets kunt, dan zal je al het mogelijke doen om te zorgen dat het lukt. Ongeacht hoe moeilijk of hoe lang het proces is. Uiteindelijk zal jij je gewenste resultaat zien.

Als jij daadwerkelijk gelooft dat iets mogelijk is, dan komt het resultaat.

Andersom is de kans op succes klein. Als jij niet daadwerkelijk in je zelf gelooft en wacht op het gewenste resultaat, voordat jij in jezelf gaat geloven is de kans klein dat je alles in het werk zal zetten om je doel te halen.

Waarschijnlijk is het eerste obstakel al bevestiging van je geloof dat je het niet kan. Terwijl, als je wel in jezelf geloof, het obstakel zal zien als informatie dat het anders moet. Je zoekt naar een andere manier en je krijgt je resultaat alsnog.

Waar in jouw leven zit jouw geloof in jezelf (of eigenlijk het gebrek daaraan) je in de weg? Is het misschien op gebied van gezondheid? Of in je werk? Of in je relaties?

Ik geloof dat wij als mens alles voor elkaar kunnen krijgen wat we maar willen. Als een ander iets kan betekent dat ik het ook kan (uiteraard binnen het reële, als je 1,40m bent is dan kans niet zo heel groot dat je de NBA haalt).

Alles wat je nodig hebt om jouw leven te maken zoals jij het wenst, heb je al in je. En dat hoef ik niet te zien, dat geloof ik.