Neem controle over je lichaam

De personal yoga die ik geef is in de Vinyasa stijl.

Lichaam en geest zijn  onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met Vinyasa yoga wordt je fysiek sterker en leniger. Maar creëer je ook meer bewustwording van wat er gebeurd in je hoofd.

Yoga heeft het imago om “zwevend” te zijn. Dit hoeft niet zo te zijn. Het kan ook down-to-earth. In Vinyasa yoga wordt vooral het lichaam, in combinatie met gecontroleerde ademhaling, gebruikt als middel om bewustwording van je eigen gedachten en patronen te krijgen.

Er zijn passieve vormen van yoga, maar Vinyasa is dat zeker niet. Over het algemeen wordt een sessie Vinyasa yoga als inspannend ervaren. Maar hoe dieper de inspanning, hoe dieper de ontspanning uiteindelijk is.

Met personal yoga kan je veilig je eigen grenzen verkennen. Terwijl je rekening houdt met je eigen mogelijkheden en onmogelijkheden.

personal yoga

Waaarom personal yoga met mij?

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht

Op jou toegesneden lessen, die voorzien in jouw persoonlijke behoefte

Altijd een goed startpunt

Altijd een goed startpunt

Wat je mogelijkheden ook zijn, je startpunt is altijd goed. Vandaar kijken we wat jij nodig hebt

Down-to-earth

Down-to-earth

Als je niet houdt van het zweverig imago van yoga, wees gerust. Ik ook niet

Wie ben ik?

Ik ben Raymond van Leeuwen en heb een passie voor alles wat te maken heeft met het menselijk lichaam en de geest. Ik ben ervan overtuigd dat wij, als mens, alles kunnen bereiken wat we maar willen. Als jij vrijheid en controle over je lichaam wilt ervaren, kunnen wij wellicht samenwerken.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mijn expertise ligt bij beweging van het lichaam. Beweging is uiteindelijk ook de sleutel tot de geest. Vrijheid in beweging leidt uiteindelijk ook tot mentale vrijheid.

Vinyasa yoga is voor mij het belangrijkste middel hierin. Naast Vinyasa yoga teacher ben ik onder andere ook opgeleid als Original Strength Professional.

Yoga brengt lichaam en geest samen. In het algemeen is er veel focus is op de fysiek aspecten van yoga, maar het gaat vooral ook over bewustwording van jezelf. In Vinyasa yoga is het lichaam een tool om deze bewustwording te bereiken.

Original Strength is gericht op reflexieve kracht en controle van lichaam. Het heeft ook een geweldige synergie met yoga. Maar helaas is het een bewegingsmethode die nog weinig bekendheid geniet.

Zowel in yoga als Original Strength is het goed mogelijk om aan te passen naar gewenst niveau. Van laagdrempelig tot zware inspanning. Wat jouw startpunt ook is, het is altijd een goed startpunt.

Dit betekent voor jou dat in kunt stappen op je eigen niveau en dat er altijd een weg is om te werken naar jouw visie van fysieke vrijheid.

Ik geef een paar maal per week groepslessen in Vinyasa yoga op enkele sportscholen. Ook geef ik workshops in Original Strength en heb ik een Original Strength boek voor yoga geschreven: Pressing Reset for Stronger Yoga.

Als je meer wilt weten over mijn achtergrond kijk dan ook hier.

Zij gingen je voor in personal yoga

Shanna Lieshout

“Raymond let goed op mijn houding en ik vind de flow van de practice heel fijn. Na een yogales merk ik dat ik beter slaap. Ook zijn mijn mind en lichaam meer in balans. En ik merk dat ik fysiek sterker word.”

Angela Hoff

“Raymond is erg open minded en heeft veel kennis van het lichaam. Hij weet mij goed te motiveren en begeleid op een manier dat een les ook goed vol te houden is. Ik merk dat ik sterker en leniger word. Ook een fijne yoga stem!”

De praktische kant

Een les personal yoga duurt 75 minuten en is €60,00 voor een les in mijn eigen sportruimte aan huis, in Zaandam. Dit geeft voldoende tijd om alle onderdelen van een yogasessie te doorlopen.

Je kan de les individueel doen of in een kleine groep tot en met vier personen.

Het is eventueel ook mogelijk om de les op een locatie naar keuze te doen. Neem hiervoor apart contact op.