Hugo en het magische lapje stof

Disclaimer: dit is fictie, overeenkomsten met werkelijk bestaande personen en situaties berusten op puur toeval

Dit is het verhaal van Hugo. Hugo leefde al jaren ongezond. Eerst had hij daar niet zoveel last van. De laatste tijd kreeg hij steeds vaker last van de nodige kwaaltjes. Hij was met grote regelmaat ziek. Vaak wat grieperig.

Hugo werd hier niet zo blij van.

Hij ging langs bij de nodige experts en vroeg om advies: “Beweeg meer!”, “Eet gezonder!”, “Ga naar de natuur!”, “Denk om je slaap!” “Stop met de gewoontes waarvan je weet dat ze slecht zijn!”.

Helaas wilde Hugo het niet horen. Het was te eenvoudig om te werken. Als het allemaal echt waar was, dan zou hij wat moeten veranderen. En dan moest hij nog geduld hebben ook!

Hugo besloot op zoek te gaan naar de snelle oplossing!

Maar waar Hugo ook kwam, hij kreeg het zelfde antwoord: “Beweeg meer!”, “Eet gezonder!”, “Ga naar de natuur!”, “Denk om je slaap!” “Stop met de gewoontes waarvan je weet dat ze slecht zijn!”.

Op een dag kwam hij kwam bij een man die wat anders zei. Het was vast Hugo’s geluksdag!

Maar wat Hugo niet wist, was dat deze man een sjacheraar was. Deze man vertelde dat hij in het bezit was van een magisch lapje stof. Als Hugo dit over zijn neus en mond zou dragen, zou hij zeker nooit meer ergens last van krijgen.

Hugo vond het fantastisch! Dit moest het zijn! En hij kon gelijk een paar pallets vol met magische lapjes stof meekrijgen! Wat een mazzel!

Opgewonden rende Hugo naar terug alle experts. Vol enthousiasme vertelde hij over zijn vondst.

Wat Hugo te horen kreeg maakte hem diep bedroefd. De experts zeiden dat het niet zou werken. Magie zou niet bestaan. Eerst raakte Hugo bedroefd.

Na een goed gesprek met zijn vriend Mark, besloot Hugo door te gaan. De rest van de wereld moest ook weten over dit magische lapje stof.

Weer zeiden de experts dat het niet zou werken. Ze lieten Hugo zelfs allerlei onderzoeken en bewijzen zien. Vastberaden ging Hugo door. “Ik zal iedereen dit magische lapje stof laten dragen!”, dacht hij. “Ik kan niet meer terug. Ik zit met pallets vol van die dingen!”.

Hugo ging zichzelf steeds meer bij andere mensen opdringen. Of zij nou wilden of niet. Als een ware vriend hielp Mark waar hij maar kon. Hij had in een boekje weleens gelezen hoe je sociale druk op mensen kunt uitoefenen, zodat ze gaan doen wat je maar wilt.

Hugo begon zijn queeste met de juiste intenties: het verbeteren van de gezondheid van hemzelf en zijn medemens. Verblind door ambitie en gegrepen door zijn ego gleed hij helaas steeds verder af. In plaats van keuzevrijheid te respecteren drong hij zich meer en meer op.

Hoe zou het verhaal van Hugo zich ontknopen?

Geef een antwoord

Your email address will not be published.
*
*