De onderstaande verhalen van Paula en Ron zullen je bekend voorkomen. Ontdek hoe zij van hun klachten zijn afgekomen. En hoe zij weer grip kregen op hun leven!

In de ban van paniek, angst en hyperventilatie

Als alleenstaande moeder van 43 jaar met twee kinderen heeft Paula al behoorlijke verantwoordelijkheid. Daarnaast heeft zij ook een administratieve voltijdbaan in een middelgroot bedrijf. Zij vindt het belangrijk dat ze haar kinderen alles kan geven wat hun hart begeert.

Helaas had Paula het gevoel geen grip te hebben op haar leven. Voor haar was het een hele strijd om de dag door te komen.

Bij Paula heerste het gevoel dat haar leven in het teken stond van paniekaanvallen (gepaard met hyperventilatie aanvallen) en angstige gevoelens. De onzekerheid over wanneer de volgende aanval zou komen was een enorme last voor haar.

Het had een enorme impact op Paula’s leven. Haar contacten met vriendinnen werden minder, omdat zij eigenlijk niet meer de deur uit durfde. Dit terwijl ze het heerlijk vond om met haar vriendinnen te gaan winkelen of een filmpje te pakken. De onzekerheid over een volgende paniek- of hyperventilatieaanval had een enorme grip op haar.

Op het werk kon zij zich moeilijk concentreren. Ook voelde zij schaamte over haar probleem. Hierover praten met haar leidinggevende was moeilijk. Het gevolg was dat zij zich steeds vaker ziek meldde. Ze voelde de frustratie hierover bij haar collega’s, maar kon er toch niet over praten.

Paula voelde onzekerheid over haar baan en haar sociale leven werd steeds minder. Maar het ergste van alles was nog dat het Paula het idee had dat zij haar kinderen niet alles kon geven.

Paula had al van alles geprobeerd om van haar problemen af te komen: psychotherapie, psycholoog, cognitieve gedragstherapie, mindfulness. Helaas leek niets te helpen. En medicijnen wilde ze niet. Zij kreeg te horen dat ze er maar mee moest leren leven.

Het nieuwe leven van Paula

Gelukkig heeft Paula dit leven achter haar gelaten. Zij heeft geen last meer van paniekaanvallen of angstige gevoelens.

Ze kan voor haar kinderen de moeder zijn die ze wil zijn. Ze kan zich met volle overgave geven in de momenten samen. En wekelijks gaat ze met één of meerdere vriendinnen wat doen. Zonder dat Paula in de greep is van angst. Nee, zij heeft grip op haar eigen leven.

Op het werk functioneert Paula beter en heeft zij zich het afgelopen jaar maar één keer ziek gemeld, vanwege een griepje. Haar collega’s zien een energieke en betrokken vrouw die er altijd is voor anderen.

Hoe Paula haar leven zo een draai heeft kunnen geven, ontdek je straks.

Vermoeid en geprikkeld de dag door

Ron is 52 jaar en 25 jaar getrouwd met zijn vrouw. Samen hebben ze een zoon en dochter, wie sinds kort het huis uit zijn. Ron is werkzaam als projectontwikkelaar in de bouw en ook zijn vrouw heeft een goed betaalde baan.

Met de kinderen het huis uit, zijn zij beide minder gaan werken om meer te kunnen genieten van het leven en van elkaar. De werkelijk zag er helaas minder leuk uit voor Ron.

Ron was de hele dag moe. Zijn lichaam voelde de hele dag zwaar aan. Hij had moeite met focussen en had het gevoel alsof er een mist in zijn hoofd zat die niet weg wilde. Ron was vaak erg humeurig. Hierdoor kwam de relatie met zijn vrouw onder spanning te staan.

Doordat Ron zo moe was, had hij weinig energie voor zijn hobby’s. Ook de verzorging voor hemzelf in de vorm van sport en gezond eten liet te wensen over.

Met zijn sportschoolabonnement had Ron de intentie om 3x per week wat te gaan doen. Het was voor hem al een opgave om zichzelf 1x per week die kant uit te slepen. Ron wist wel beter, maar kon de energie niet opbrengen om er verandering in te brengen.

Ron zocht de verklaring voor zijn vermoeidheid bij zijn slaapapneu. Tijdens de nacht stopte zijn ademhaling vaak. Gemiddeld had hij 27,8 apneus per uur. Hierdoor kwam hij eigenlijk niet aan zijn rust. Hij had wel een CPAP, maar vond het apparaat niet fijn.

Dat Ron overdag vaak last had van benauwdheid hielp ook niet. Regelmatig werden dit astmatische aanvallen. Voor Ron heerste het gevoel dat hij geen controle over zijn leven had.

Wanneer het even goed ging, merkte Ron dat hij eigenlijk zat te wachten op het volgende moment dat hij weer de controle kwijt zou raken.

Het nieuwe leven van Ron

Vandaag de dag heeft Ron de hele dag door energie. Zijn vrouw heeft het gevoel haar “oude” Ron weer terug te hebben. Ze komen nu echt aan het gezamenlijk genieten toe. Van de humeurigheid van Ron is niets meer te bespeuren.

Ron heeft de energie om zijn sportieve aspiraties waar te maken. Hij heeft krachttraining opgepakt en voelt zich daar fantastisch bij. Hij staat met meer zelfvertrouwen voor de spiegel. Mede omdat hij 8,3 kilo is afgevallen.

De CPAP gebruikt Ron al een hele tijd niet meer. Dit is ook niet nodig want hij is volledig af van zijn slaapapneu. Zijn nachten zijn rustgevend en wordt iedere ochtend energiek wakker. Klaar om er een mooie dag van te maken. Een dag zoals hij dat wilt.

Ron heeft het gevoel weer controle te hebben over zijn leven. Eindelijk kan hij het leven hebben waar hij al die tijd naar toegeleefd heeft.

Hoe Ron en Paula dit voor elkaar hebben gekregen zal ik je nu onthullen.

Ademhaling: de ontbrekende schakel

Paula en Ron werd allebei door een kennis verteld over een ademhalingsmethode die hun zou helpen bij het oplossen van hun problemen. Namelijk de Buteyko Methode.

Ron was sceptisch dat een ademhalingsmethode zijn probleem zou oplossen. Na positieve verhalen van anderen te hebben gehoord, wilde hij het wel proberen.

Paula vond het ronduit belachelijk dat iets eenvoudigs als ademen haar zou kunnen helpen. Ademen deed ze immers al de hele dag. Toen zij echter vaker op haar ademhaling ging letten, kreeg ze het idee dat haar ademhaling misschien wel wat beter kon. En omdat tot nu toe niks had geholpen, besloot ze een poging te wagen.

Beiden kregen het inzicht dat de ademhaling betrokken is bij vrijwel ieder proces in het lichaam. De ademhaling heeft dus een grote invloed op de fysieke en mentale gezondheid.

Zowel Ron als Paula waren bezig met bestrijden van symptomen. Zonder dat zij bij de oorzaak van hun symptomen kwamen.

Door allerlei oorzaken kan de ademhaling ontregeld raken. Als dit van korte duur is, dan is het geen probleem en herstelt het zich weer. Als de ademhaling langer ontregeld is, dan zal deze zich niet vanzelf herstellen.

Gelukkig kan de ademhaling hersteld worden met de Buteyko Methode.

Hieronder vertel ik je hoe ook jij vrij wordt van klachten en weer grip krijgt op je leven.

Dit zijn de redenen om te kiezen voor de Buteyko Methode:

  • Pak de oorzaak van je klachten aan: niet alleen verdwijnen je symptomen, maar je bent ook blijvend van je klachten af

  • Verbeter je ademhaling voor de gehele dag: zodat jij je de hele dag goed voelt.

  • Een flexibele methode: er is altijd een manier de werkt voor jou.

  • Je leert het 1 keer: en je hebt er de rest van je leven profijt van.

  • Eenvoudig: de methode is makkelijk te leren en te doen.

  • Verdien je investering terug: bespaar voor de rest van je leven op zorgkosten.

  • Op een natuurlijke manier van je klachten af: je zult geen last hebben van bijwerkingen.

Ook jij kan weer grip krijgen op je leven

ademhalingsoefeningen

Het volgen van een Buteyko traject is een investering in je gezondheid van 450 euro.

Een traject bestaat uit vijf sessies, verspreid over ongeveer drie maanden. Tijdens het traject gaan we uiteraard aan de gang met ademhalingsoefeningen, maar zullen we ook gaan kijken naar leefstijl onderwerpen, die van invloed op je ademhaling (en dus je gezondheid) kunnen zijn.

Op LinkedIn had ik een reactie geplaatst op een bericht over slaapproblemen en medicatie. Ik had kort wat verteld over hoe de ademhaling slaapproblemen wegneemt. Er waren zeker mensen geïnteresseerd, maar niet iedereen stond hier open voor, zoals je kunt zien in het screenshot.

Het zou te simpel zijn om te werken. De simpelste dingen werken echter vaak het best.

Het feit dat je tot dit punt gekomen bent met lezen, vertelt mij dat jij toegewijd bent aan het verbeteren van je gezondheid. En dat je weer controle wilt over je leven.

Samen kunnen we laten zien dat het verbeteren van de ademhaling voor vele mensen de ontbrekende schakel is in het verbeteren van de gezondheid. Ongeacht de klacht.

Meld je aan via de onderstaande knop, dan maken wij een afspraak voor je eerste sessie. En neem weer grip op je leven.

Wat anderen zeggen over de Buteyko Methode

De verhalen van Paula en Ron zijn niet de enige positieve verhalen over de Buteyko Methode. Ontdek ook wat de ervaringen van anderen zijn.

“Ik had last van Chronische Vermoeidheid (ME). Het fysiotherapie programma dat ik volgde maakte voor mij de klachten alleen maar erger. Helaas gaven de huisarts en fysiotherapeut hier geen gehoor aan. Uiteindelijk kwam ik de Buteyko Methode op het spoor. Toen mijn ademhaling verbeterde, verdwenen mijn klachten.” – Desiree

“Vanaf mijn twintigste kreeg ik last van astma. Ik reageerde steeds gevoeliger op prikkels uit mijn omgeving, zoals stof, rook of dierenharen. De oefeningen die ik meekreeg van de fysiotherapeut werkten niet voor mij. En als ik Ventolin gebruikte voelde ik mij naar en leek de astma alleen maar erger te worden. De Buteyko Methode heeft mij inzicht gegeven in de oorzaak van mijn probleem. En heb ik geleerd hoe ik dit kan ondervangen. Ik ben nu al ruim een half jaar zonder klachten en medicijnen.” – Karel

“Ik snurkte al een langere tijd en werd eigenlijk altijd vermoeid wakker. Bij een slaapkliniek werd vastgesteld dat ik slaapapneu had. Ik heb uiteindelijk een CPAP gehad om de slaapapneu te verminderen. Deze werkte prima. Ik wilde alleen niet de rest van mijn leven aan zo een apparaat vast zitten. En het is ook niet echt bevorderlijk voor je liefdesleven. Toen ik ging zoeken naar alternatieven kwam ik de Buteyko Methode tegen. De CPAP heb ik niet meer nodig, want ik ben helemaal van mijn apneu af. Ook voel ik mij weer energiek.” – Jeffrey

“Ik had al jaren last van paniekaanvallen, maar de laatste jaren leek het steeds erger te worden. Het kreeg steeds meer vat op mijn leven. Het kon overal gebeuren, zoals bijvoorbeeld in de supermarkt. Via de huisarts kwam ik bij allerlei vormen van psychische hulpverlening uit. Ondanks alle goede bedoelingen bleven de klachten. Een vriend vertelde mij over de Buteyko Methode. Ik bleek veel meer te ademen dan mijn lichaam nodig had. Toen mijn ademhaling verbeterde verdwenen de paniekaanvallen. Ik kan mijn leven nu weer leven zoals ik dat wil.” – Anna

Wie ben ik?

Mijn naam is Raymond van Leeuwen. Ik ben een opgeleid ademhalingstherapeut. Mijn fascinatie voor de ademhaling is ooit begonnen vanuit een sportperspectief. Ik liep vaak tegen het gevoel aan dat ik wel meer kon, maar dat mijn ademhaling de beperkende factor was. Ik wilde weten hoe ik deze beperkende factor kon wegnemen door mijn ademhaling te verbeteren.

Ik kon op dat moment geen bevredigend antwoord vinden en ben daardoor zelf een beetje gaan experimenteren. Ik ging bijvoorbeeld trainen met een gasmasker op. Door te experimenteren met mijn ademhaling, merkte ik verbeteringen in mijn fysieke sportprestaties. Ik snapte alleen nog niet goed waardoor dit kwam.

Mijn interesse voor de ademhaling verdween echter weer een tijdje naar de achtergrond.

Mijn levenspad bracht mij uiteindelijk bij yoga. Dit was een openbaring voor mij op heel veel vlakken. Bovendien kwam bij yoga het aspect ademhaling weer terug! Ditmaal in de vorm van pranayama. In teksten uit de oudheid wordt al benoemd hoe belangrijk de ademhaling is voor de gezondheid.

Dat ik meer wilde doen met ademhalingstechnieken was voor mij wel duidelijk. Hoewel ik vroeger vooral geïnteresseerd was in de ademhaling om beter te kunnen presteren bij het sporten, was ik nu vooral geïnteresseerd in de gezondheidsvoordelen ervan. De focus op ademhaling was weer terug. Toch kon ik in de yogawereld niet helemaal vinden wat ik zocht.

Uiteindelijk stuitte ik op de Buteyko Methode. Of eigenlijk stuitte ik opnieuw op de Buteyko Methode. In het verleden is deze methode al meerdere malen op mijn pad terecht gekomen. Ik schoof het toen alleen gemakkelijk aan de kant.

De Buteyko Methode gaat uit van het principe dat we snel geneigd zijn teveel te ademen en dat dit enorme gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Dit principe sloot echter niet aan bij mijn wereld op dat moment. Ik wilde juist meer ademen om beter te presteren.

Met een andere motivatie kon ik de theorie van Dr. Buteyko beter tot mij nemen en begrijpen. En eerlijk is eerlijk, ik ben ouder geworden en daardoor beter in staat om naar dingen te kijken vanuit een ander perspectief. Ook als deze dingen niet helemaal stroken met mijn versie van de werkelijkheid.

Gelukkig maar! Het leren van de Buteyko Methode heeft mij zo ontzettend veel geleerd over de gezondheid. De ademhaling is werkelijk de sleutel tot het leven. Bovendien heeft deze methode mijn sportprestaties erg verbeterd, terwijl ik daar niet eens echt meer naar op zoek was.

Ik wil jou ook graag laten inzien wat de ademhaling allemaal voor je kan betekenen. Het is werkelijk de sleutel tot een uitstekende geestelijke en fysieke gezondheid.

Logo-aangesloten-BTN-Beroepsorganisatie-347x206

Veel gestelde vragen

Ik adem toch al? Kan de ademhaling mij echt helpen bij mijn probleem?

Ademen doen we gelukkig allemaal. De kans is anders klein dat je dit leest. In het moderne leven is de ademhaling helaas snel verstoord. De kans is groot dat je te vaak en te veel ademt (en zoals met zoveel dingen is meer niet altijd beter). Daarnaast heeft de ademhaling effect op iedere proces in het menselijk lichaam. Dus als de ademhaling verstoord is heeft dit effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door het trainen van je ademhaling kan je ademhaling zich weer herstellen en verdwijnen klachten.

Ik heb al andere methodes geprobeerd die ook iets deden met de adem. Hoe is Buteyko anders?

De Buteyko Methode is er op gericht om je ademhaling te verbeteren voor de gehele dag en in iedere situatie. Veel anderen methoden hebben alleen de focus op het moment van de ademhalingsoefening.

Daarnaast bestaat de ademhaling uit 3 onderdelen: biochemisch (waar reageert je lichaam onbewust op), biomechanisch (hoe haal je adem) en frequentie. De Buteyko Methode richt zich op alle 3 onderdelen. Andere methoden richten zich meestal op 1 of 2 onderdelen.

Ik heb weinig tijd. Kan de Buteyko Methode voor mij werken?

De Buteyko Methode is ontzettend flexibel. Er is altijd wel een manier te vinden die voor jou werkt. Ongeacht hoe vol jouw agenda is.

Ik vind het duur. Waarom vraag je er zoveel geld voor?

Het leren van de Buteyko Methode is een investering in je gezondheid en je kwaliteit van leven, die zichzelf terug verdiend. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met astma zijn 530 euro per jaar. Met de Buteyko Methode ben je met enkele maanden van je klachten af. Zo bespaar je voor de rest van je leven op je zorgkosten.

Wordt de Buteyko Methode vergoed door de zorgverzekeraar?

Helaas wordt de Buteyko Methode niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Ik heb nog andere vragen, hoe kan ik contact met je opnemen?

Je kan mij bereiken via email op info@raymondvanleeuwen.nl. En je kan berichten of bellen naar 0620082056.

Tot slot

Dat je nog steeds leest vertelt mij dat je serieus wat wilt doen aan je gezondheid.

Hoe zou jij willen dat je ideale leven eruit ziet? Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit werkelijkheid wordt. Alles wat je ervoor nodig hebt om het werkelijkheid te maken heb je al in je.

Als jij weer grip wilt op je leven, meld je dan even aan via de onderstaande knop. Samen plannen we dan zo snel mogelijk je eerste sessie in.

Meld je aan en ontvang ook mijn e-book “7 Tips Voor Het Verbeteren Van Je Ademhaling”